Gerrit van Houten Stichting
Home
 

Gerrit van Houten Prijs 2016

Henrike Scholten

Henrike Scholten (Zwolle, 1989) studeerde in 2011 af aan Academie Minerva (Autonome Beeldende Kunst) en deed de pre-master Kunstgeschiedenis, richting Oude Kunst aan de Rijksuniversiteit Groningen (2016-2017). Zij exposeerde daarna onder andere bij Bookstore Foundation in Amsterdam, galerie with tsjalling in Groningen en TRENTATRES Gallery in Valencia. In 2012 won ze het George Verberg stipendium en maakte een onderzoeksreis naar de Baltische staten in Rusland.
www.henrikescholten.nl

Henrike Scholten, Arm 2016

Study of an arm (2016), potlood en aquarel op papeir, 56 x 76 cm

Motivatie Andreas Blühm, algemeen directeur Groninger Museum
“Henrike Scholten is een uitzonderlijk tekentalent. Telkens weer voor een wit papier zitten en een nieuwe creatie verzinnen is al een prestatie op zich. Zelfs binnen de kaders van haar inmiddels al rijper geworden stijl lukt het haar steeds nieuwe uitvindingen te presenteren. Scholten realiseert daarbij een unieke mengeling van menselijke (of dierlijke) vormen die ondanks zeer realistische trekken abstract lijken. Hier is zeker een link met Gerrit van Houten te herkennen.
Scholten studeerde aan Academie Minerva en ontving in 2011 haar eerste belangrijke onderscheiding: het George Verberg stipendium. De Gerrit van Houten Prijs zou haar kunnen helpen om de verdiende doorbraak te realiseren.”

© 2005 Gerrit van Houten Stichting | Realisatie: iWink